Pirinç Kepeği Mumu / Wax (2.Sayfa)

Bütünsel bir biyo-rafineri işlemi olan bu  işlem sonucunda, pirinç kepeği yağı (oryza sativa oil) ve pirinç kepeği mumu (oryza sativa cera) ve pirinç kepeği hücre suyu birlikte elde edilmektedir.

Pirinç kepeği mumu yüksek erime noktasına sahip ve emülsiyonlardaki yapışkanlığı azaltabilen, kalınlaştırıcı ve güçlü yumuşatıcı özelliklere sahip, bağlayıcı madde olarak kullanılabilen bir mum/wax'tır.

Pirinç kepeği mumu/wax tek başına kullanılabileceği gibi;

  • Cilt bakım ürünlerinde, cildin dış etkilerden korunmasında, ciltteki pürüz ve düzensizliklerin azaltılmasında,
  • Saç bakım ürünlerinde,
  • Rujlarda ve balsamlarda,
  • Kozmetiklerin viskozitesini arttırmada ve azaltmada, kullanılabilmektedir.

 

Pirinç kepeği mumu FDA tarafından güvenli bir gıda katkı maddesi olarak onaylanmıştır (21 CFR, 172.890). 

Kaynaklar İçin Tıklayınız