Rezene Ekstresi

* Daha yüksek miktardaki siparişleriniz için fabrika ile iletişime geçiniz.
** Stokta bulunmayan ürünler için fabrika ile iletişime geçiniz.
Paylaş

Açıklama:

Türkçe Adı       : Rezene Ekstresi

İngilizce Adı      : Fennel Extract

INCI Name       : Foeniculum vulgare Seed                               Extract

Rezene (Foeniculum vulgare) , hem gıda hem de ilaç olarak uzun bir kullanım geçmişine sahip bir tıbbi ve aromatik bitkidir.

Geleneksel kullanımlara ve bilimsel değerlendirmelere dayanan bulgular, Rezene'nin (Foenilucum vulgare) yaygın kullanımından bahsetmektedir.

Fitokimyasal çalışmalar, rezenede, uçucu bileşikler, flavonoidler, fenolik bileşikler, yağ asitleri ve amino asitler gibi çok sayıda değerli bileşiğin varlığını kanıtlamaktadır. Geleneksel tıbbın iyi bir kaynağı olarak gösterilen Rezene (Foeniculum vulgare) yeni ilaçların geliştirilmesi, formülasyonlar ve gelecekteki klinik kullanımlar için farmasötik biyolojide dikkate değer bir temel oluşturmaktadır. (1)

İran’da yapılan bir araştırmada rezene tohumunun, menstruationu (adet) teşvik etmek, kadın climacteric (menopoz) semptomlarını hafifletmek ve yumurtalık foliküllerinin sayısını arttırmak için kullanıldığı ileri sürülmüştür. (2)

Yazının Devamını Okumak İçin Tıklayınız

Analiz Raporu Blog

Tabia Botanik  web sitesinin, botaniklerden elde edilen ekstre ve yağların hastalıklar üzerindeki etkileri veya herhangi bir hastalığı iyileştirmesi konusunda, öneride bulunma amacı ve iddiası yoktur. 

Tıbbi tavsiye veya tedavi ile ilgili bilgiler mutlaka  lisanslı uzmanlardan edinilmelidir. 

Tabia botanik web sitesinde bulunan bitki yağ  ve  ekstrelerinin işlevlerine yönelik,kaynak gösterilerek alıntı yapılan araştırma  sonuçları sadece bilgilendirme amaçlı olup,değerlendirme uzmanlara bırakılmıştır.

Tabia botanik saflık ve doğallığın güvencesidir.

* Lütfen yorum yaparken toplumsal kuralları dikkate alınız.